Berna Kılıç
Dilara Alkaç
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

Şafak Turgut ile Hayat köşesi

Şafak Turgut
Şafak Turgut
  • 15.06.2021
  • Şafak Turgut ile Hayat köşesi için yorumlar kapalı
  • 349 kez okundu

 

 

Bugün köşemin ilk konuğu çok özel bir isim. Muğla  Menteşe Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Genel Cerrahi Uzmanı Şadi Ballı. Şadi Ballı’nın bir diğer özelliği de doğup büyüdüğü şehrin Devlet Hastanesine Başhekim olarak atanması .

 

Örnek kişilik, güler yüzlü halk ile iç içe yaşamı ile sevilen bir isim Başhekim Şadi Ballı. Başhekim Şadi Ballı 26 Aralık 1984 yılında Muğla Menteşede doğdu. Atatürk ilköğretim okulunda eğitim hayatına başladı.  Nazmi Zehra İyibilir ilkokulu, Muğla Merkez Ortaokulu, Muğla Turgutreis Lisesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi.  İhtisasını Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ugulama ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Ana bilim Dalı Genel Cerrahi’de yaparken, Yüksek Lisansını Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Pamukkale Üniversitesi anestezi reanimasyon ana bilim dalı ve yoğun bakım ihtisası yaptı.

 

Başarılı eğitim hayatından sonra ise ilk görev yeri olan Van’da pratisyen hekim olarak görev yaptı. (2009 )Van Şabaniye Sağlık ocağında bir süre çalıştıktan sonra; 2011 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı . Daha sonrada ,2017 yılında Adıyaman Üniversitesinde görev yaptı ve  2018 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde göreve başladı. Ballı 2020 yılından itibaren TC. Sağlık Bakanlığı Menteşe Devlet Hastanesi Başhekimi görevini sürdürüyor.

 

Menteşe Başhekimi Ballı’nın eşide  kendisi gibi doktor. Kadın Doğum Uzmanı Gonca Ballı ile mutlu bir evliliği olan Şadi Ballının bir de oğlu var.

Gonca hanım Muğla İl Sağlık Müdürlüğünde Başkan Yardımcısı görevini yürütüyor.

 

Doğup büyüdüğü şehirde  Devlet hastanesinde Başhekim olarak görev yapan Dr. Şadi Ballı Muğla’da sevilen güler yüzlü mütevazı bir kişilik. Menteşe Devlet Hastanesinde 290 personel çalışıyor. Gerek personel, gerek hasta ilişkilerindeki  davranışı ve çalışmalarıyla ile örnek bir kişilik

 

Dr. Ballı gençlere bazı önerilerde bulunurken ;”Gençlere tavsiyem, insan ilişkileri güçlü, mutluluğun ön planda olduğu, cömert bir yaşam ile hedef-sonuç odaklı, ertelenmeyen yaşanan, canlı anların devam ettiği kaliteli bir hayat yaşamaları. Muğla’lı hemşerilerime mesajım ise Türkiye’nin  en güzel, en yaşanılır ili olan güzel Muğlamızın kıymetini bilelim, huzurlu bir hayat sürebilmek için bizi yoracak teferruatlara  takılmayalım, sevelim sevilelim” diyor.

 

Pandemi süresince vatandaşlarımızın dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Başhekim ;“Aşı tanımlanan gruba giren her bir bireyimizin ihmal etmeden bir an önce aşılanmaları, sevdikleriyle kucaklaşacakları günlere kavuşmak için önlemlere, saygıyla itina etmelidirler. “ diye konuşuyor .

 

Menteşe Devlet Hastanesi Başhekimi kısa sürede Fizik Tedavi Ünitesine kavuşmak için çalışmaları sürdürdüklerini belirtiyor ve;” Yakın zamanda başlamayı planladığımız, Sağlık Kurulu Hizmetinin yanısıra 2 Fizyoterapist ile 1 Fizik Tedavi ve Rahabilitasyon Uzmanı Doktorumuzun bulunduğu hastanemizde biran önce Fizik Tedavi Ünitesini faaliyete geçireceğiz “ diyor.