Berna Kılıç
Dilara Alkaç
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

ÇEVRECİ AVUKATI DEVLETİN KURUMUNA AİT TEL ÖRGÜNÜN İÇİNE HAPSETTİLER

Kazım Tokuç
Kazım Tokuç
  • 07.08.2022
  • ÇEVRECİ AVUKATI DEVLETİN KURUMUNA AİT TEL ÖRGÜNÜN İÇİNE HAPSETTİLER için yorumlar kapalı
  • 180 kez okundu

 

 

Rantın oldukça tavan yaptığı Muğla sahilleri, hiçbir yasa dinlemeyen ,yasaları hiçe sayan kişiler tarafından parsellenmeye devam ediliyor .Muğla sahillerini korumak için  Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından çıkarılan  ‘Muğla kıyılarını koruma kanunu’ nedense uygulanmıyor..

 Şimdi sıkı durun, talan olayı Marmaris sahillerinde geçiyor. Bakın yasaları ihlal ederek Marmaris sahillerini talan eden firmanın yaptıklarına.. Marmaris’te mahkeme kararı ile kaçak inşaatının durdurulması kararı çıkan SİNPAŞ şirketi “Marmaris Ekoloji Komitesi Üyesi Şantiye Alanında bulunan Milli Parklara ait tel örgü içinde  alıkonuluyor.” haberi bomba etkisi yaratıyor   çevreciler arasında.

 Muğla 3. İdare Mahkemesi’nin SİNPAŞ  Holding’in Marmaris’te Kızılbük Devremülk ve Otel Projesi’ne verilen “ÇED gerekli değildir” kararını iptal ediyor. Bölge koruma alanı içinde olmasına karşın, SİNPAŞ Denizi bile dolduruyor . Dağ, Taş, Orman , tarihi eser ,koruma altında bulunan bitki örtüsünü talan ediyor ve inşaata devam ediyor.  

 Yıllardır bu bölgede ‘ÇED  gereklidir’in uygulanması için mücadele eden Ekolojik Mücadele Komitesi üyeleri (Av. Arzu Alper, Halime Şaman, Korcan Yılmaz) nin başına gelenler ise oldukça düşündürücü .

 

ÇED gerekli değildir’ kararının mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından, İNŞAATIN DURDURULMASI GEREKİRKEN, devam edip etmediğini kontrol etmek isteyen Ekolojik Mücadele Komitesi üyelerinden Korcan Yılmaz ve arkadaşları SİNPAŞ’ın bulunduğu yerdeki Milli Parklar Müdürlüğü’ne ait kapıya gidiyorlar . Avukat Korcan Yılmaz Milli Parklar Müdürlüğüne ait kapıdan içeriye giriyor . Yan taraftaki ŞİMPAŞ ‘ta inşaatın durdurulup durdurulmadığını görmek için . SİNPAŞ yetkilileri kapıyı kilitliyor ve Avukatı tel örgü içine hapsediyorlar . Bu yetkiyi nereden alıyorlar ? Devletin kurumuna ait kapı kimin kontrolünde ?

Ekolojik Mücadele ekibi Firmanın inşaat faaliyetlerini kanunları çiğnemek, mahkeme kararını tanımamak pahasına sürdürdüğünü belirtiyor ve   “Utanç kapısı olarak tanımladığımız güya milli parklara ait olan kapının da SiNPAŞ  özel güvenlik birimlerinin kontrolünde olduğunu gördük.

 Belgelemek üzere fotoğraf ve video kayıtları almaya başladık. Ekolojik Mücadele Komitesi üyelerinden Korcan Yılmaz adlı arkadaşımız yarı açık duran kapıdan geçerek görüntü almaya devam etti. Varlığımızı fark eden SİNPAŞ  görevlileri şantiye kapısı olarak kullandıkları MİLLİ PARK  kapısını kapatıp, zincirli kilit astılar ve arkadaşımız Korcan Yılmaz’ın dışarı çıkmasına izin vermediler. Alan yetkilisi gelince verdiği talimatla arkadaşımız ancak tel örgünün içinden kurtuldu .’ diyorlar .

 SİNPAŞ görevlileri  Milli Parklar Müdürlüğüne ait arazinin kapısına kilit asarak insan hapsetme cesaretini  nereden alıyor ?