Avlaklar Torbacılara açık gerçek avcılara kapalı!
- 14.09.2024
- Avlaklar Torbacılara açık gerçek avcılara kapalı! için yorumlar kapalı
- 15 kez okundu
Av sezonu 15 Ağustos’ta açıldı . Muğla’lı gerçek Avcılar şokta .. Bakın neler oldu? Zaten kısıtlı avlaklar bulunan Muğla’da Muğla ve Göktepe Devlet Avlakları ava kapatıldı . Gerekçe ne biliyormusunuz ? Bu avlaklara eko sistemi desteklemek için Keklik salımı yapıldı.
Ben bu bölgede elli yıldır Gazetecilik yapan hem de gerçek bir Avcı olarak şaşırdım doğrusu . Muğla Bölgesine şimdiye kadar sık sık Keklik salımları yapıldı. Son bir örnek verecek olursak iki yıl önce Muğla Devlet Avlağında ,Ekizce mahallesine Keklik salımı yapıldı . Gidin Bakın bırakın kekliklerin çoğalmasını ,Eko sistemi desteklemesini, Doğal Keklikler bile telef oldu.
Yaptığım araştırmaya göre salım yapılan Keklikler Şahin ,Tilki gibi hayvanlar tarafından katledilirken , bu keklikler kısa sürede hastalanarak ölüyorlar da. Taşıdıkları Mikropları yerel kekliklere de bulaştırıyorlar. Böylece Doğal olarak yetişen kekliklerde ölüyor.
Yapılan bir araştırmaya göre Dünya Ülkelerinin tamamı Keklik Salımını bıraktılar . Çünkü yapılan araştırmalarda Üretim Kekliklerinde 37 çeşit Mikrop tespit edilirken, Doğal kekliklerde yalnız 2 çeşit Mikrop bulunduğunu açıkladılar. Oda yöresel Kene gibi Mikrop taşıyanlardan kaynaklanan hastalıklar.
Türkiye’de güya Doğal Yaşamı desteklemek ve Ekosistemi güçlendirmek amacıyla yapılan yanlış uygulamalarla Devletin parası boşa gidiyor. Muğla Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün uygulamaları Bohçacı dediğimiz Avlanma Belgesi, Tüfeğinin ruhsatı bile olmayan , Köyünde sabah ezanıyla birlikte Dağ’da katliam yaparak evine dönenlere yarıyor.
Bunların içinde kapan ve yemleme yaparak avlananların sayısı ise az değil. Sürekli artıyor sayıları. Bu tipler Torbacılar yasaklanan sahalarda avlanıyorlar. Örneğin Datça yarımadası .
Datça bazı kişilerin isteği doğrultusunda yasaklandı. Tarlasından Av köpeği geçiren bir avcıya Cumalı Mahallesi Muhtarının gıcık olması ve o dönemin Bayan Valisine Politik baskıyla Datça’yı yasaklatmasıyla başladı.
Datça yı Gerçek Avcılar Korur
Yalnız Datça değil Ava açık Avlakları Gerçek Avcılar Korur . Datça yaşanmış ve hala yaşanmakta olan Av Katliamı ile kötü bir örnek .Datça Ava açıkken Gerçek avcılar tarafından bire bir korunuyordu. Ruhsatlı Avcılar Datça’da torbacıları avlaklara sokmuyorlar onları yakalatıyorlardı. Çünkü Ruhsatlı avcıların girdiği sahaya onların girmesi mümkün değildi. Datça ava kapatılınca meydanı yine boş buldular katliam yapıyorlar.
Bu Torbacıların amacı av yapmak değil. Kapan kurarak ,yemleyerek Keklik avlıyorlar Restorantlara ve belirli kişilere satıyorlar. Sırtında Kıl Heybesi ,içinde ikiye katlanmış Tek Tüfeği ile avlanıyorlar . Her Zeytin Ağacının başına bir Jandarma dikmek mümkün olmadığına göre bu katliamcıları ancak gerçek avcılar engeller.
Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Ekipleri ne yapıyor? Avlanma Belgesi almadan kaçak avlananları yakalaması gerekirken ;onların yasal olmayan cihazlarını topluyorlar. Adam gidiyor bir Cihaz daha alıyor. Av Belgesi almayanın Tüfeğine el koyarsan (Bunların çoğunun tüfekleri Ruhsatsız ) kimse bir daha cesaret edemez..
Her Mahallenin bir Muhtarı var .Şimdi Muhtarlar iyi maaş alıyorlar. Onların görevi nedir? Muhtar Mahallesinde ,Köyünde kimde Silah var ,kim kaçak av yapıyor .Hepsini biliyor.Ama görevini yapmıyor. Muhtarlara görev verilmeli .
Av Yasaklamakla Avı koruyamazsınız . Belgeli Avcı sayısını arttırarak ,gerçek avcılara avlakları açarsanız Av hayvanlarını koruyabilirsiniz. AVA GİDEN AVLANIR !
.
- Avlaklar Torbacılara açık gerçek avcılara kapalı! - 14 Eylül 2024
- Cankurtaranlar nerede ? - 29 Temmuz 2024
- Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Özel Güvenlikci Terörü. - 10 Mayıs 2024
- YEREL SEÇİMLER - 11 Mart 2024
- MUĞLA BÜYÜKŞEHİR ADAYI OSMAN GÜRÜN’ÜN DANIŞMANIMI ? - 12 Ocak 2024
- GAZETECİLERE SİLAHLI TEHDİT ! - 11 Temmuz 2023
- - 21 Mayıs 2023
- YEREL BASINDAMI YANDAŞ OLDU ? - 3 Mayıs 2023
- MUĞLA CHP’DE NELER OLUYOR ? - 10 Nisan 2023
- MENTEŞE HİZMETTEN YOKSUN ! - 28 Mart 2023