Berna Kılıç
Dilara Alkaç
$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

Yollar yamalı bohça gibi Parklar yenileniyormuş!

Kazım Tokuç
Kazım Tokuç
  • 12.05.2022
  • Yollar yamalı bohça gibi Parklar yenileniyormuş! için yorumlar kapalı
  • 281 kez okundu

 

‘Aklın yolu birdir’ diye boşuna söylememişler ?  Aklın yolu birdir “Doğru ve mantıklı olan, sonucu tahmin edilebilen, gidişatı ortada olan her hangi bir olayda tüm ortak yollar doğru yoldur. İyi düşünüldüğünde ayrı ayrı kimselerce varılacak sonuç hep aynıdır. Yani “Görünen köy kılavuz istemez “ atasözü de  bunları doğrulamaktadır .

Gelelim esas konuya .. Menteşe Belediyesinden bir haber geçildi. Menteşe’de bulunan tüm parklar yenileniyormuş. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş yaptığı yazılı açıklamada yaz ayının gelmesi ile birlikte vatandaşların açık alanlarda ve parklarda daha çok vakit geçirdiğini belirtirken;

“Havalar ısınmaya başladı. Vatandaşlarımızda bu güzel havalarda parklarda, yeşil alanlarda daha çok vakit geçirmeye başladılar. Bizler de bu süreçte kentimizdeki parkların bakımlarını periyodik olarak yapıyor, zamanla yıpranan oyun grupları ve yetişkinler için kurulan spor aletlerinin bakımlarını yapıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında TOKİ Konutlarındaki tüm parkların bakımları yapıldı. Eskimiş olan oyun gruplarının ve spor aletlerinin bakımlarını yaptık. Gerekli peyzaj ve çevre düzenlemeleri yapıldı. Eskiyen veya kırılan spor aletlerini ve oyun gruplarını da yenileriyle değiştiriyor ve güvenli hale getiriyoruz. Parklar, her yaş kesiminden vatandaşlarımızın vakit geçirdiği ve çocuklarımızın oyun oynayarak eğlendiği sosyal alanlar olması bakımından çok önemli. Bu bakımdan parklardaki yenileme çalışmalarımız devam edecek.” Diyor.

 Menteşe’de yaşamasam Belediye başkanının söylediklerine belki de inanırım. Ama Menteşe ilçesinde yaşayan birisi olarak şaşırdım doğrusu .. Parkları yenilediğini söyleyen başkan acaba bu parklara giden yolları görmüyor mu ? Menteşe’nin neredeyse tamamında 20 yıl önce yapılan yamalı bohçaya dönmüş yollar da yürümek için mücadele ediyor insanlar .  Yollarla birlikte bazı parklarda perişan halde . Daha önceleri bir yazımda da  belirtmiştim . Mevhibe İnönü parkında bulunan heykelinin mermerlerini sökerek götürmüşlerdi . Hala mermerler yerine konmadı.. Parkın durumu ise  dökülüyor .Parktaki lambalar  bile çalınmış .

Cadde ve sokakları yenilenmeyen bir Kent’de Park yapımına öncelik tanımak olacak iş değil.  Ulaşım her zaman önceliklidir.  ‘Aklın yolu birdir’ ..