Berna Kılıç
Dilara Alkaç
$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,63 / Satış: 34,77

Bu ne ilk nede son olacak !

Kazım Tokuç
Kazım Tokuç
  • 26.12.2021
  • Bu ne ilk nede son olacak ! için yorumlar kapalı
  • 109 kez okundu

Yaşadığımız ülkede yasalar olmasına karşın uygulamalarda gariplikler var. Avrupa ülkelerinde uygulanmayan yasa çıkarılmaz. Mademki yasa çıkarıp kurallar koyuyorsunuz neden uygulamıyorsunuz?

İşte yeni bir köpek faciası daha .Türkiye’de saldırı köpekleri başta Pitbull olmak üzere yasaklanmıştı . Geçenlerde yine Pitbulllar Gaziantep ilinde sahneye çıktılar. Gaziantep’te Beştepe Mahallesi’nde, 22 Aralık günü bir sitede apartman görevlisi olarak çalışan Hüseyin Ateş’in kızı Asiye, bahçede oyun oynarken 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı.

Asiye’nin çığlıklarını duyanlar, yardıma koştu. Güçlükle kurtarılan Asiye Ateş’e ilk müdahale, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yapıldı. Ardından özel bir hastaneye sevk edilen Asiye Ateş, ameliyat oldu.

Asiye, gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra  sabaha karşı Sağlık Bakanlığı’nca görevlendirilen ambulans uçakla Antalya’ya getirildi. Ambulansla  Hastanesi’ne götürülen Asiye, Akdeniz Üniversitesi Pediatri Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedaviye alındı.

Asiye’nin genel durumunun iyi olduğu, yoğun bakım ünitesinde takibinin yapıldığı belirtilirken , Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı tarafından takip edilen Asiye’nin doku nakli ameliyatının, enfeksiyon bulguları değerlendirilip en kısa süre içerisinde yapılacağı belirtildi. Asiye’nin tedavisini Prof. Dr. Ömer Özkan’ın sürdüreceği açıklandı .

 

Saldırıya uğrayanlar Asiye kadar şanslı olmayabilir. Türkiye’de Pitbull saldırıları ne ilk nede son olacaktır . Daha önceleri de İzmir ve Muğla’da  insanlar Pitbull  saldırılarına uğradılar. İzmir’deki saldırı   tesadüfen orda bulunan bir polis tarafından Pitbull vurularak saldırıya uğrayanlar kurtarılmıştı . Yanılmıyorsam Muğla’da ise köpek barınağındaki Pitbul bakıcıya saldırarak ölümüne neden olmuştu .

 

Pitbull ve diğer saldırgan köpeklerin sayısı her geçen gün artıyor .Bırakın evlerde beslemeyi ülkenin her yerinde  Pitbull’unu sokak ve caddelerde gezdirenlerin sayısı artıyor. Hatta  Horoz döğüşleri gibi bu köpekler gizli yerlerde para karşılığı dövüştürülüyor. Yasak Nerede? Uygulama nerede?