Berna Kılıç
Dilara Alkaç
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

İNSANLAR CAN DERDİNDE …

Kazım Tokuç
Kazım Tokuç
  • 13.01.2021
  • İNSANLAR CAN DERDİNDE … için yorumlar kapalı
  • 79 kez okundu

 

 

Geçen gün Bodrum’dan bir haber düştü ekranlara . Haber Muglaajans ta yayımlandı . Haber bir gazeteci olarak  dikkatimi çekti . Haber aynen şöyle ;  ‘TEKNE BAĞLAMA EN AZ 10 BİN LİRA ‘

 Haberde;’Muğla Büyükşehir Belediyesi, Gümbet İskelesi’ndeki tekne bağlama ücretlerine yüzde 300 zam yaptı. Piyasa fiyatı 10 bin lira civarında olan küçük bir tekneden alınan bağlama ücreti de en az 10 bin liraya yükseltildi. Kararın ardından tepkili olan tekne sahipleri zaman kaybetmeden özel teknelerini ticariye çevirmek için Bodrum Liman Başkanlığı’na başvuruda bulunuyor.”deniliyor..

 

İskelenin 2 yıl öncesine kadar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ait olduğunu, sonra Büyükşehir’e geçtiğini belirten tekne sahiplerinden Mehmet Özçiçek, “Mağduruz. Bu fiyatları ödeyecek gücümüz yok. Talep edilen zam oranı, bazı özel tam teşkilatlı marina fiyatlarını geçti. Teknelerin büyüklüğüne göre yapılan zamlarla yıllık ücreti 8 bin lira olan teknelerden 27 bin lira, küçük kayıklardan 10 bin lira talep ediliyor. İskelede marina, karaya çekme, pis su çekme, atık yağ deposu, tuvalet ve banyo hizmetlerinden yararlanılamıyor” diyor.

 

 

Bodrum’da ‘sorma ver’ dercesine tekne bağlama fiyatlarına görülmedik zam yapılması insafsızlık olarak değerlendirilirken; AK Parti ilçe başkanı Osman Gökmen  Limanın bakımsız ve güvensiz olduğunu belirterek

“Gümbet İskelesi’nin hali ortada. Daha önce defalarca dile getirdik. Muğla Büyükşehir Belediyesi burada işgalci durumdadır. Herhangi bir işletme belgesi yoktur. Limanın mülkiyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndadır. Muğla Büyükşehir Belediyesi burayı kaçak olarak kullanmaktadır. Bodrum Belediyesi de bu duruma göz yummaktadır. Ayrıca limana giriş özel bir araziden. Limana gitmek isteyenler, yolu kullanmak için giriş ücreti ödüyor. Liman bakımsız, güvenli değil. Hiçbir şekilde iyileştirme çalışması yapılmayan bu liman için bir de yüzde 300 zam yapmak insafsızlıktır tekne sahiplerini hem isyan ettiriyor hem de usulsüzlüğe itiyor ” diyor.

 

AK Parti ilçe Başkanı Tekne bağlama yerinin mülkiyetinin Çevre ve Şehircilik bakanlığında olduğunu, Muğla Büyükşehir Belediyesinin işgalci olduğunu ,hatta her hangi bir işletme belgesi bile bulunmadığını söylüyor . Bu suçlamalar kabul edilemez .. Büyükşehir Belediyesinin bu suçlamalar karşısında yapacağı açıklama merakla bekleniyor!