Berna Kılıç
Dilara Alkaç
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

Basın  ve Belediyeler !

Kazım Tokuç
Kazım Tokuç
  • 12.05.2019
  • Basın  ve Belediyeler ! için yorumlar kapalı
  • 231 kez okundu

İlk önce bunun adını koymamız gerekiyor. Belediye başkanı olacak bir kimse artık Dijitalleşen  Dünyaya hala görmeyen gözlükle bakıyorsa ondan bir şey olmaz. Neden mi? Artık tüm dünya dijitalleşirken hala basını karşısına alanlar, Başkanı oldukları Belediyelerde laf olsun diye eşine dostuna iş vermek için oluşturdukları Basın Halka İlişkiler bürolarında bir çok insanı gazeteci diye çalıştıranlar ,mutlaka sınıfta kalacaklar ve kalıyorlarda . Birkaç örnek vermek gerekiyorsa Muğla gibi turizmin en önemli ilinde Büyükşehir ve Menteşe Belediyelerinde basın bürolarında onlarca (Gazeteci !) çalıştırıyorlar . Bunlarda dünyadan bir haber !Belediyelerinin  çalışmalarından haber yapmaktan aciz olan bu kişiler,Salla işini al maaşını ! misali günlerini geçiriyorlar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Belediye başkanı Bahattin Gümüş yeniden seçildiler. Gürün’ün büyükşehirde ,Gümüşün Menteşe’de ikinci dönemleri . Seçildikten sonra halkla barışık olacaklarını , basınla ilişkileri tekrar gözden geçireceklerini belirtmelerine rağmen , Basına yemek vermekten başka bir girişimde bulunmayan her iki belediye başkanıda  iftar sofralarında boy gösteriyor. Bir Belediye Başkanı iftar sofralarına katılabilir ama Dijitalleşen  dünyayı da görmek zorundalar . Yandaşlarına ,Takvim bastırmak , dergi çıkartmakla belediye başkanlığı olmaz ve bir yere varamazsınız  . Artık sizde insanlara ulaşmak için Dijitalleşen Dünya’da yerinizialmalısınız . Bizden söylemesi !

Muğla’da takdir etiğimiz belediye başkanları da var  . Çiçeği burnunda Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras çalışmalarıyla göz dolduruyor ve takdir topluyor . Bodrum’un ‘Akıllı Turizm Kenti ‘ olması için çalışmalar başlatan Başkan Aras ,örnek alınmalıdır.. ‘ Bodrum Akıllı Turizm Kenti ‘ olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB, Bodrum Belediyesi ve Sosyal Medya Kampüsü’nün destekleriyle düzenlenen “Dijital Turizm Zirvesi 2019” toplantısında konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’un bundan böyle fuarlarda değil, sosyal medyada tanıtılacağını söylüyor. Başkan Aras, “Önce belediyeyi dijitalleştireceğiz, daha sonra ‘Akıllı Kent Bodrum’ projesini hayata geçireceğiz” diyor. .

“Yerel düşünüp küresel uygulama” mottosuyla bu yıl ikinci kez katılımcılarını ağırlayan Dijital Turizm Zirvesi TÜRSAB Bodrum Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilirken ;Bodrum’un dijital pazarlama kanallarında marka haline getirilmesi ve sektörün küresel rekabete uygun bir şekilde büyümesi konularının ele alındığı zirveye Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı FiruzBağlıkaya ve sektörün temsilcileri katıldı.Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB, Bodrum Belediyesi ve Sosyal Medya Kampüsü’nün destekleriyle düzenlenen “Dijital Turizm Zirvesi 2019” toplantısının açış konuşmasını Whisky Travel yöneticisi turizmci Tayfun Akdeniz yaparken,  Turizm sektörünün küresel oyuncular ve küresel uygulamalarla farklılaştığına dikkat çeken Akdeniz, yerel düşünüp küresel uygulamak gerektiğine işaret etti.

Bodrum Belediye Başkanı Aras’ın Bodrum özeleştirisi de oldukça dikkat çekici .Dijital Turizm Zirvesi’nde bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,Türkiye’nin İstanbul’dan sonra en fazla tanınan destinasyonu olan Bodrum’da, turizmin önünde çok ciddi engeller olduğunu belirterek “Bodrum’da görüntü kirliliği, kaçak yapılar, hanutçuluk, işgaliye, altyapı sorunları almış başını gidiyor. Böyle bir ortamda hala turizm yapabilen siz değerli turizmcileri yürekten kutluyorum” diyor.

Kendisini belediye başkanlığına götüren sürecin de bir turizmci olarak yaşadığı mağduriyet olduğunu anlatan Aras, “Hangi kuruma gittiysek kapılar yüzümüze kapandı. En sonunda ben aday olacağım dedim. Şimdi bütün bu sorunları düzeltmek için çalışmaya başladık”

Bodrum’a gelen her turistin, Bodrum’un dijitalleşen dünyadaki turizm elçileri olması gerektiğini söyleyen Aras, bu süreçte fuarlarla sınırlı kalan uluslararası tanıtım faaliyetlerini nasıl dijital platforma taşıyacaklarını da anlatırken ; ” Bodrum’da yerel değerler, tarih, kültür, denizcilik var. Oysa bu fuarlarda bunların hiçbiri lanse edilmiyor. Tamamen boşa harcanan para olarak görüyorum. O bütçenin çok daha azıyla sosyal medyada Bodrum’u milyonlarca kişiye tanıtabiliriz. Artık insanların tercihi değişti. Çok özel dünya fuarları dışında biz bütçemizi dijital pazarlamaya ayırmak durumundayız.”dedi.

Bodrum Belediyesi’nin dijital altyapıya kavuşması için çalışma başlattıklarını da söyleyen Aras, “Önce dijital kurumsallaşmayı sağlayıp sonra akıllı kent Bodrum projesini uygulamaya koyacağız. Bodrum artık buraya gelen turistlerin cebinde olacak” diye konuştu. Başkan Aras’ın  çalışmaları takdirle karşılanıyor.