Berna Kılıç
Dilara Alkaç
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

ÜNİFORMALI PARKÇILAR !

Kazım Tokuç
Kazım Tokuç
  • 21.04.2022
  • ÜNİFORMALI PARKÇILAR ! için yorumlar kapalı
  • 127 kez okundu

 

Büyükşehir Belediyesi daha önceleri Mahkemelik olan cadde kenarlarındaki park yerlerini bir süre önce tekrar kiraya verdi ! Verdide ne oldu ? Kendi dairesi  ve evinin önüne park eden vatandaştan da  park ücreti aylık 900 TL gibi bir ücret isteniyor. İnsanlar evlerini yaparken Belediyeye  yol ücreti ödemelerine rağmen ..

Bu tür vakalar süreklilik haline gelirken , geçmişte olduğu gibi Üniformalı parkçılar  Menteşe ilçesi caddelerinde terör estirmeye başladılar .

Tüm caddeler park yeri olunca vatandaş aracını ücretsiz park edemez hale geldi . Tabelalarda yazılan park fiyatları da ilginç .ı5 dakika  ücretsiz yazılarak sürücüde kandırılıyor.

Gelelim Muğla’da görevli basın mensuplarına . Büyükşehir Belediyesi Basın mensuplarının (Gerçek basın kartı) sahiplerinin araçlarının ücretsiz park edebileceklerini belirterek ,basın mensuplarından kart ve araç plakalarını istedi .

 

Bende sürekli basın kartı sahibi olarak basın kartımın fotoğraflarını ve araç plakamı Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın danışmanı Cem Durna’ya verdim. Hatta iki kez gönderdim . Buna karşın her park edişimde fiş kesiliyor . Araçta bulunan İçişleri Bakanlığı tarafından verilen basın plakası olmasına karşın ücret istenmeye devam ediliyor.

Perşembe günü İsmet Çatak Caddesine geçici olarak park ettim . Ön cama yine ücret etiketi koymuşlar ve görevli adı Osman ..olan Müdürleriyle konuşmamı istedi .İlk önce bir sekreter çıktı sonrada müdür Osman’ı verdi. Müdüre “sürekli basın kartı” sahibi olduğumu belgeleri Büyükşehir Belediyesinde Basın Danışmanı Cem Durna’ya verdiğimi , hatta aracın camında İçişleri Bakanlığı tarafından verilen Basın plakası olduğunu söyledim . Dinleyen kim ?

 

 Söze “Derdin ne “diye başlayan müdür OsmanBizi içişleri Bakanlığı ilgilendirmez . Bizden Büyükşehir rica etti bizde idare ediyoruz .Büyükşehirden Cem Durna’da tanımıyorum “ derken  adeta rest çekiyordu.

İçişleri Bakanlığının verdiği basın araç plakasını ve Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen Sürekli Basın kartını tanımayan Müdür Osman bu cesareti nereden alıyor?