Berna Kılıç
Dilara Alkaç
$ DOLAR → Alış: 32,30 / Satış: 32,43
€ EURO → Alış: 34,42 / Satış: 34,56

YAŞA TAPANLAR

Metin Cangör
Metin Cangör
  • 21.05.2023
  • YAŞA TAPANLAR için yorumlar kapalı
  • 68 kez okundu

 Değerli okurlar çok yakın bir dostumuzun oğlunun düğünü için İzlanda’nın Rejkjavik kentindeyim. 

Hem seçim neticelerini izledik hemde Tıp doktoru olup burada bir hastanede görev yapan arkadaşımın Rejkjavik Lisesi son sınıf öğrencisi ile çok ilginç konuşmalarımız oldu. Arkadaşımızın oğlu Kaan anlatıyor: “Sınıfta fizik hocası Dr. Jörgensen bana hitaben bak burası Avrupa burada yakın aile bireyleri hariç -yaşa tapmalar- çoktan bitti, ağabey/abla diye bir söylev yoktur.

Hakkını aramayı bileceksin, karşındaki senden önce doğmuş olmasının hiçbir anlamı yoktur” dediğini heyecanla anlattı. Bunu Ortadoğu ve Arap ülkelerinden gelenlere hep söylüyorlarmış, engellileri hariç tutuyorlar. Yani denilmek istenen artık tecrübe diye birşey kalmadı çünkü bütün bilgiler cepteki küçük telefonda mevcut. 

Kaan oğlumuzun anlattığını ben Almanyada çok daha önceleri duymuştum.Benden önce doğmuş olmanın hiçbir avantajı yok. Medeniyet hızlı gidiyor ve biz bu hızı yakalayamıyoruz.

Daha geçen gün Alman gazetelerinde yanılmıyorsam Kahramanmaraşta seçim zaferi eğlence resimler  vardı ve Alman gazete üzerine çok ağır, burada yazamayacağım bir kelime yazmıştı, gerçekten utandım.

Daha üç ay evvel binlerce ceset çıkarılan bir bölgede böyle bir sevinç ve eğlence…Bunları görünce Avrupalıya hak vermemek elde değil.

 Bakınız 10 Haziranda İstanbulda çok önemli bir Avrupa futbol finali var. Manchester ile İnter oynayacak. İngiliz Manchesterin Kaptani bir Türk asıllı Almanyada yetişmiş İlkay Gündoğan, İnterde ise yine Almanyada yetişmiş Hakan Çalhanoğlu var. Bunlar 1-2 Milyon Türk arasından yetiştirilmiş.

Biz ise futbolda 85 Milyon nüfusumuzla Faroa Adalarına yeniliyoruz, 3 büyük takımlarımızın %80’i yabancı.

Bu kadar popüler bir sporu beceremiyor gençlerimizi spora yönlendiremiyoruz…

Çünkü herşeyi en iyi biz biliyoruz ama aslında hiçbir şey bilmiyoruz, işin gerçeği bu.

 

YAZARIN SON YAZILARI