Berna Kılıç
Dilara Alkaç
$ DOLAR → Alış: 32,43 / Satış: 32,56
€ EURO → Alış: 34,63 / Satış: 34,77

ACEMİLİK ÖRNEĞİ

Metin Cangör
Metin Cangör
  • 18.05.2022
  • ACEMİLİK ÖRNEĞİ için yorumlar kapalı
  • 291 kez okundu

 

 

Değerli okurlar Almanya’da bir Alman gazetesinde Türkiye’de bir genç hanımın romantizm içeren yayını tercüme edilmiş.  

 

Kendisi orman yangını sırasında Sosyal Medya’dan yardım talep etmiş. Bu yardımlarla yanmaz eldiven, hortum vs.  gibi şeyler almış ve bağışlamış. Aradan bir süre geçince bulunduğu yerin Valiliğinden izinsiz para toplamaktan 50.000 TL  ve topladığı bütün paraları geri verme cezası çıkmış.

 

Bu bayan kıyameti koparıyor ve Valiliğin emrinin kanunsuz olduğunu, her türlü hukuki yardım arayışında bulunacağını ve sonunda siyasete girip bunlarla savaşacağını söylüyor.

 

Burada çok açık, seçik ve net olarak halkımızın disiplin ve düzeni hiç öğrenmediği, öğretilmediği anlaşılıyor. Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde kendi kafanıza göre para toplayamazsınız…

Bunu yaparsanız çok ağır cezaları vardır.

 

İyilik etmek, yardım etmek çok güzel bir şey ama disiplin ve kurallara uyarak bunu yapmak daha güzeldir. Herkes kendi kafasına göre yaparsa kaos olur.

Aynı Marmaris’te Orman yangınları sırasında yaşadık. Bir sürü motosiklet korna çalarak mahalle aralarında akılları sıra  alarm veriyordu. Sokak köşelerinde seyyar lokantalar kurulmuştu. 

Bunların hepsi batı medeniyetinde kesinlikle yasaktır ve ağır suçtur asla müsaade edilmez.  

Eğitimsiz acemilere bu yetkiyi veren kamu görevlisi eğer varsa o da çok ağır şekilde cezalandırılır. 

 

Devlet güçlüdür, devlet babadır ve her şeyi en doğru, en tecrübeli şekilde devlet yapar acemilere 

ve bir işin eğitim almadan acemice yapılmasına asla müsaade etmez.  

Netice olarak bu Valiliğin yaptığı çok doğru ve gideceği herhangi bir hukuk kurumuda bunu tasdik edeceğine inanıyorum. Önüne gelenin heveslenip devletin vekili rolünü üstlenmesi hiçbir sorunu çözmez tam tersine daha büyük sorunlar çıkartır.  

Bu hanımın her şeyden önce eğitim ve tecrübenin ne demek olduğunu öğrenmesi kendisi için büyük fayda ve gelişme sağlayacaktır.

 

 

YAZARIN SON YAZILARI