Berna Kılıç
Dilara Alkaç
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

ŞİŞİRİLMİŞ MARMARİS YOLLARI

Metin Cangör
Metin Cangör
  • 27.04.2022
  • ŞİŞİRİLMİŞ MARMARİS YOLLARI için yorumlar kapalı
  • 81 kez okundu

 

Değerli okurlar Adalet ve Kalkınma Partisi gerçekten Türkiye’nin hemen her yerine çok iyi yollar yaptı. Eski yolları bilenler aradaki büyük farkı unutmamalıdırlar. Bugün Marmaris’ten İstanbula kadar otoyol şeklinde çift gidiş geliş yollarla gidiyorsunuz.  Hemen  her tarafa yollar böyle. AKP bu yolları fevkalade güzel yaptı bu gerçeği görmemezlikten gelemeyiz.  Yanlız yine aynı AKP bir şeyi unuttu o da trafik DİSİPLİNİ.

 

Şimdi Marmarisin içine bakıyorsunuz, yeni yapılan yollar çok güzel, tertemiz işaretlenmiş ama birçok yer şişirilmiş ve kasisler yapılarak araçların yavaşlamaları zorlanarak temin edilmiş.  Yani batı medeniyeti lisanı ile konuşursanız araçların süratini teknoloji ile kontrol altına alamamış ve iptidai şekilde yollarda bazı yerleri şişirerek mecbur hale getirilmiş.

Aynı durum batı medeniyetinde teknoloji ile yani kameralarla yapılıyor.  Bu şekilde hem para toplanıyor, hem trafik kontrol altında tutuluyor.

Daha öncede yazmıştım sadece Almanya’da yollarda 67 Milyon kamera var ve bunlardan alınan cezalar var.

Para cezaları acıtır, hiç şüpheniz olmasın. Bu paralarla ekonomiye destek olup fiyat artışları bile önlenebilir.Sürat tahditi koymuş limiti 30 klm aşarsanız ehliyete eksi puan ekleniyor ve bu puanlar 2,5 yıl içinde 15 puanı bulursa vereceğiniz para cezası dışında ehliyetiniz iptal ediliyor ve tekrar ehliyet almak için akıl sağlığı kontrolü  yaptırmanız ve başarı ile rapor almanız şartı var.

 

Burada esas sorun trafik.  Türkiyede disiplinin sıfır olduğu 1.Numaralı yer trafik. İnsanlar birbirini darp ediyor.

Sanki daha modern düşünsek ve hertarafa kameralar koyarak trafiği kontrol etsek ve tüm ülkeye örnek olsak  fena mı olur? Kasisleri kaldırsak ve teknolojinin gücünü göstererek Türkiye’nin utanılacak en önemli zayıflığı olan trafiğin düzelmesine yardımcı ve örnek olsak ne kaybederiz? Yol yapmaktan çok daha kolay değil mi?

Bunu yapacak olan elbette hükumet ama bunun için harcanacak para en fazla bir ay içinde fazlası ile geri dönmesinden çok Türkiyeye iyi bir çağ atlatacaktır.