Berna Kılıç
Dilara Alkaç
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

TÜRKİYE’DEN KAÇIŞ VAR

Metin Cangör
Metin Cangör
  • 13.01.2022
  • TÜRKİYE’DEN KAÇIŞ VAR için yorumlar kapalı
  • 177 kez okundu

 

 

 

Değerli okurlar bu yazıyı Almanya’dan gerçekten çok üzülerek ve düşüncelere dalarak yazıyorum.

Çok eskiden iyi tanıdığım bir Alman arkadaşımın oğlu liseyi bitirdikten sonra Almanyanın yabancılarla ilgilenen Türkçesi ”Asayiş Ofisi” Almancası ”Ordnungsamt” denilen yerde çalışıyor. Geçen akşam

onlarda konuşurken bana çok açık ve net olarak ”inanamayacağınız kadar çok Türk Üniversite

mezunu Almanyaya çalışma müracaatında bulundu” dedi.

Genç pırıl pırıl insanlarımız Avrupaya hücum ediyor ve burada iş arıyor. Tam tersine Avrupa’da yaşlı

nüfus çok ve onlarda gençleri alıyorlar.

Bir zamanlar işçi gönderdiğimiz Avrupaya şimdi Üniversite mezunları Türk çocukları gidiyor, hemde koşturarak.  Türkiyenin ekonomik durumu hiç kimseye umut vermiyor…

 

Daha geçen gün bir Alman hemşire bana rica etti Türkçe kısa bir tercüme yapmam için. Ne olduğuna bakayım diye aldım ve ”Türkiye’den biraz Almanca bilen Hemşire arıyoruz” yazısı vardı.

Türkiye’deki gelir ile Avrupa’daki gelir durumunu bile televizyonlarda açık oturumlarda benzin fiyatları nedeni ile kıyaslayan Profesörlerin olduğu bir Türkiyede bence eğitim sisteminede bir reform gerektiği kesin.

Bu şekilde devam ettiğimiz takdirde birgün gelir doktor, diş hekimi, mühendis, mimarları Suriye’de ararız.

Türk Lirasının dövize karşı kıymetini düşürerek bu gibi eğitim görmüş gençlerimizin Avrupa’ya gitmelerine yol açmak acaba bu ülkeye yapılacak iyilik midir?  Şimdi hemen olmasa bile yakın bir gelecekte bunun zararlarını hepbirlikte çok ağır olarak ödeyeceğiz.

 

AŞI DURUMU:

Değerli okurlar şu anda Avrupanın tüm ülkelerinde hemen heryerde aşı kontrolü yapılıyor. Almanyada 3.cü aşıyı olmamış olanlar hiçbir yere alınmıyor.

Sinovac, Turkovac gibi Avrupa Aşı Enstitüsü ve Alman Robert Koch Enstitüsü tartafından kabul edilmemiş aşılar geçerli değil, huduttan bile geçmek imkansız. İnanın bana sevgili okurlar Avrupa Aşı Kurulunun tanımadığı aşı ile tuvalete bile girmeniz mümkün değil. Avrupaya gidecek olanların bilgilerine… Hatır gönül ile veya idare et diyerek geçmek hiç mümkün değil. Bütün insanlar kurallara aynen uyuyorlar, tartışmak bile çok kötü netice verebilir.

Yurtdışına gidecek olanların MUTLAKA Avrupa Aşı Kurulunun kabul ettiği aşılardan en az 3 defa olması gerekiyor.   Avrupa’ya gidecek olanların bilgilerine…