Berna Kılıç
Dilara Alkaç
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

TORNADO

Metin Cangör
Metin Cangör
  • 25.11.2021
  • TORNADO için yorumlar kapalı
  • 165 kez okundu

 

 

Değerli okurlar yazımın başlığını görünce aklınıza bir ”Fırtına” gelebilir ama ben onu demek istemedim, Almanların yaptığı ve Amerikalıların bazı şeylerini yasakladığı Tornado savaş uçaklarından bahsediyorum.

Halen Alman Hava Kuvvetlerinde 85 adet var.

 

Görev yaptığım eski bir tarihte, o zaman Korgeneral olan Adnan Doğu tank almak ve bakmak için gelmişti bilhassa Leopard Tankları ile ilgileniyordu. Almanlar benden Türkçe bildiğim için tercüme etmemi rica ettiler.  Duyduğum şeyler beni de hayrete düşürmüştü.

 

Tornado uçaklarını serbest bıraksınlar, karışmasınlar Almanlar onu öyle bir hale sokar ki  F-35 leri işportada bile satamazlar.  Aynı Mercedes gibi yaparlar ama Amerika bazı askeri şeylere müsaade etmiyor.

Yolcu uçaklarıda aynı durumda hepsinde Amerikanın parmağı var.  Moskova havaalanında Rus uçaklarının tamamı Airbus veya Boing.

Şimdi Türkiye nasıl yapacak?

Siyaset herhalde Adnan Doğu Paşa gibi hayal görüyor. En bariz örneği S-400 ler. 2,5 Milyar Doları sayıp aldık ama kullanamıyoruz. Bazı şeyleri de aynı şekilde kullanamazsınız müsaade etmezler.

 

Etrafa baktığınızda görmemek mümkün değil. Bilhassa Türkiye gibi İsrail’e yakın ülkelerin hava, kara ve deniz silahları Pentagon tarafından herhangi bir tehlike arz ettiği kabul edilirse kullanılması istenmez.

Aynı S-400 ler gibi.

 

Diğer yandan Türkiye Cumhuriyetinin son zamanda Bekasını ilgilendiren en önemli şeylerin başta geleni ise Amerika’nın Türkiye’nin batı hududuna yani Yunanistana baştan başa yaygın şekilde üs kurmasıdır.

Şimdi Romanya’ya da kurulmakta.

Yakında F-35’lerin de Yunan Bayrakları ile uçtuğunu görürsek nerede yanlış yaptığımızı düşünmek için geç olabilir.