“HASTA OLAN BEBEĞE ANNESİ YERİNE BABASI BAKSIN OLMAZSA TEYZESİ BAKSIN” BU ZİHNİYET DEĞİŞMELİ.. BÖYLE AİLE YILIMI OLUR?

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu ve Konfederasyona bağlı Birlik Sağlık Sen Muğla İl Temsilcilisi Abdullah Gül “Sayın Cumhurbaşkanımızın 2025 yılını aile yılı ilan ederek ,aile bütünlüğü ve birlikteliğinin önemini vurgulamıştır. Maalesef ki bu amaçtan bi haber olan Muğla il sağlık müdürlüğü, bir annenin çocuğunun sağlının ne kadar önemli olduğu da umurunda değil. Ben karşıyım, annesi yerine babası baksın ikisi de sağlık çalışanı ise teyzesi baksın” sözlerine tepki gösterdi.
BEBEĞİN ANNESİNE BAKMASI İÇİN YILLIK İZİN KULLAN DİYORLAR
Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu ve Konfederasyona bağlı Birlik Sağlık Sen Muğla İl Temsilcilisi Abdullah Gül bugün yaptığı açıklamada “Düşünün ki bir bebek hastanede ateşler içinde yatarken en büyük şifacısı olduğu hemşire anneye, çocuğunun yanında olmak istiyorsan yıllık izin kullan diyor. Eşiniz ameliyat mı oldu, eğer onun yanında refakatçi olmak istiyorsan yine yıllık izin kullan diyor. Bakmakla yükümlü olduğun anne ve babanızı söylemiyorum bile. Yıllık iziniz yoksa hastanede yatan bebeğin, eşin, annen, baban kendi başının çaresine baksın zihniyeti asla kabul edilemez. Oysaki, Devlet memurları tedavi yardımı ve giderleri yönetmeliğinin V. Bölüm 27. maddesinde açıkça ” Yatakta tedavi edilenlerin, hastalıkları gereği yanlarında bir kimsenin bulundurulmasının zorunlu olduğu tedaviyi yapan sağlık kurumunun raporu ile belgelendiği takdirde, hastaya biri eşlik ettirilir” demesine rağmen. Üstelik 2024 Kasım ayında yönetmeliğe atıfla Muğla il sağlık müdürlüğüne başvurmamıza rağmen bu zulüm hala devam etmektedir. Personel başkanı ile durumla ilgili yaşanan mağduriyeti dile getirdiğimiz de ” Ben karşıyım, annesi yerine babası baksın ikisi de sağlık çalışanı ise teyzesi baksın ” cevabını veren zihniyetten ne beklenirdi ki?” İfadelerini kullandı.
HER İŞİ BAKANLIĞA SORACAKSA SAĞLIK İL MÜDÜRÜ NE İŞ YAPAR?
Gül açıklamasında ayrıca “Üstelik ilimizde milli eğitim müdürlüğü bu haktan yararlanırken, başka il sağlık müdürlükleri bu hakkı çalışanına kullandırırken bir anneyi hastanede yatan evladından ayırma zulmü hiç bir ahlaki değere sığmadığı gibi genelgeleri de hiçe saymaktır.
Buradan il Sağlık müdürüne soruyoruz, her işi bakanlığa soracaksanız il müdürlüğü ne işe yarar. Daire başkanız bir mevzuatı yorumlamaktan aciz mi? Yoksa Yetisi mi yok?
KAZIM TOKUÇ