Berna Kılıç
Dilara Alkaç
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

 15 Temmuz Hain FETÖ darbe girişimi 

 15 Temmuz Hain FETÖ darbe girişimi 
  • 14.07.2020
  •  15 Temmuz Hain FETÖ darbe girişimi  için yorumlar kapalı
  • 263 kez okundu
Reklam

 

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan:

“Bir avuç vatan ve millet düşmanının yaptığı haince ve alçakça darbe girişimi, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın  “dik” ve “cesur” duruşu, ardından da yüce Türk Milletinin vatanımıza ve demokrasiye sahip çıkması neticesinde savuşturulmuş, ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne sahip çıkılmıştır.”

Muğlalı hemşerilerimiz de Sayın Cumhurbaşkanımıza sahip çıktı ve darbenin önlenmesinde büyük bir rol oynadı. Bu mücadeledeki başarıları için sevgili hemşerilerime en içten teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, 15 Temmuz hain FETÖ Terör örgütünün darbe girişimi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan değerlendirmesine şunları ifade etti:

“Ülke ve Millet olarak 15 Temmuz gecesinde tarihimizin en acı günlerinden birini yaşadık. 15 Temmuz 2016 tarihinde demokrasimize ve milli iradeye karşı Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından bir darbe girişiminde bulunulmuştur.

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyemiz,  demokrasinin kalesi olan Gazi Meclisimiz ve güvenliğimizin teminatı olan Emniyet Müdürlüklerimiz, İstihbarat Teşkilatımız bombalandı. Bazı karargâhlarda komutanlarımız rehin alındı. Milletimize ait olan tank, helikopter ve silahlarla milletimize ateş açıldı.

Bir avuç vatan ve millet düşmanının yaptığı bu haince ve alçakça darbe girişimi, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın  “dik” ve “cesur” duruşu, ardından da yüce Türk Milletinin vatanımıza ve demokrasiye sahip çıkması neticesinde savuşturulmuş,  ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne sahip çıkılmıştır.

Darbe girişimine; kurum ve kuruluşlarımız ile toplumumuzun tüm kesimleri karşı çıkmıştır. Milli iradeye, demokrasimize ve ülkemize sahip çıkan milletimiz, bu konuda başka ülkelerde örneklerine az rastlanacak bir şekilde destan yazmıştır.

 

Silahlı Kuvvetlerinin emir komuta zinciri dışında, Fethullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) üyesi bir grup askerin başlattığı bu darbe girişimi, sınırlı ama ellerindeki silahların gücüyle tehlikeli bir boyuta ulaşmış yüzlerce vatandaşımızın şehit olmasına, binlerce insanımızın da yaralanmasına yol açmıştır.

Bu girişimi, demokrasimize ve anayasal düzenimize sadakatinden hiç şüphe duymadığımız şerefli ordumuzun tamamına mâl edemeyiz. Ancak bu girişim; silahlı kuvvetlerimiz içerisinde yuvalanan yasadışı terör hücreleri ile mücadelenin önemini tüm demokratik ülkelere hatırlatacak acı bir tecrübe olarak tarihe geçmiştir.

 

 

Yaşanan bütün bu olaylar, kadim Türk Milletinin içinde yer alan milli şuur ve millet şuurunun uyanması açısından da önemli bir rol oynamıştır. Bu uyanış, bundan sonra da ülkemizin birliğine, beraberliğine ve bütünlüğüne çok önemli katkı sağlayacaktır.  Milletimizle birlikte meydanlarda her gün tutulan demokrasi nöbetleri bunun açık bir göstergesidir. “

HEMŞEHRİLERİMİZ CUMHURBAŞKANIMIZA SAHİP ÇIKTI…

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm ülke genelinde olduğu gibi bizler de milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkmak için Muğlalı hemşerilerimizle birlikte meydanlara idik.

Önlenen darbe girişimi, maalesef bazı Batı ülkelerindeki bazı siyasetçi, gazeteci ve akademisyenler tarafından çarpıtılarak ve haksız suçlamalarla bezenerek ele alınmıştır. Bu tür değerlendirmeler hiçbir şekilde tasvip edilemez.

Bu yaklaşımlar demokrasi mücadelesini gölgelemekte, darbeci teröristleri “mazlum” göstermektedir. Oysa darbe teşebbüsü 12 saat geçmeden kamu düzeni tesis edilmiş, hukuk devleti kuralları içerisinde soruşturma süreci başlatılarak, suçun niteliği gereği sanıklar mahkemece tutuklanmıştır.

Gazi Meclisimize, cansiperane görev yapan emniyet güçlerimize ve vatansever halkımıza bomba atan, kurşun sıkan hainler bunun bedelini hukuk çerçevesinde en ağır şekilde ödemektedir ve ödeyecektir.

Tüm vatandaşlarımız biliyor ki; bu süreçte hukuk içerisinde kalındı,  suçlu ile suçsuz ayrımı özenle yapıldı. Suçsuz vatandaşlarımız devletimize güvensinler, ama vatan ve millet düşmanları adaletten korksunlar.

Başta FETÖ terör örgütü olmak üzere, içeriden ve dışarıdan gelen tüm haince girişimlere ve alçakça saldırılara karşı her zaman dimdik ayakta kaldık ve kalmaya devam edeceğiz. Hiçbir güç bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır.

Nasıl ki şanlı tarihimizin bir çok döneminde saldırılara uğramış ve bunları bertaraf etmeyi başarmışsak bundan sonra da vatanımızı, bayrağımızı kanımızın son damlasına kadar korumaya karalıyız.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde FETÖ terör örgütüne karşı aynı azim ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.

Yalnız üzülerek müşahede etmekteyiz ki; maalesef FETÖ terör örgütüne bilerek veya bilmeyerek destek olan, arka çıkan siyasi partilerimiz var. Ümit ederiz ki bu yanlışlarından en kısa sürede dönerler ve FETÖ terör örgütünü terör örgütü olarak kabul eder ve saflarını net olarak belirlerler.

15 Temmuz sürecinde Muğlalı hemşerilerim ve özellikle de Marmarisli hemşerilerim özel bir teşekkürü hak ediyor. Bildiğiniz üzere 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız Marmaris’te idi. Bütün gözler de Marmaris’te ve Sayın Cumhurbaşkanımızın üzerinde idi. FETÖ’cü hainler, o gece Sayın Cumhurbaşkanımıza suikast için Marmaris’e geldiler.

 

 

 

Darbe girişimini haber alan Liderimiz, Genel Başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız, abdest alıp namaz kılıyor ve çalışma arkadaşları ile darbeyi nasıl bertaraf ederiz diye konuşma yapıyor ve darbe girişimini önlemek için harekete geçiyor. Kararlı ve dik duruşu ile halkımızı meydanlara davet ediyor. Büyük bir tevekkülle hainlerle mücadele ediyordu.

Muğlalı hemşerilerimiz de Sayın Cumhurbaşkanımıza sahip çıktı ve darbenin önlenmesinde büyük bir rol oynadı. Bu mücadeledeki başarıları için sevgili hemşerilerime en içten teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.

Hükümet olarak bir yandan FETÖ, PKK-PYD  terör örgütleri ile mücadele ederken bir yandan da yatırım ve hizmetlere devam ettik.

18 yılda ülkemiz nereden nerelere geldi hep birlikte görüyoruz. Kendi kendimizle yarıştık.  Kendi projelerimizin üzerine çıkmak için çalıştık.

Milletimize olan hizmet aşkımızla iktidarlarımız döneminde Cumhuriyet dönemimizin tamamında yapılanların 3-5 katı hizmetlere imza attık.

Son dönemlerde, ülkemize yönelik saldırıların pervasızca artması, büyüyen, güçlenen, kendi kendine yeten Türkiye’den duyulan rahatsızlıklardan kaynaklanıyor.

Eğer ülkemiz, yakın geçmişteki gibi her şeyiyle dışa bağımlı olsaydı, bu mücadeleyi daha başlamadan kaybetmiştik.

Sağladığımız ekonomik ve siyasi istikrarla, ülkemiz bugün, bölgesel ve uluslararası alanda, güvenlik, istikrar ve refah umutlarına güç katan bir aktör haline geldi.

SAYGINLIĞIMIZ VE ETKİNLİĞİMİZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR…

Açıklamasında, “Hep birlikte geldiğimiz bu noktayı daha iyi yerlere yine hep birlikte taşıyacağımıza inancımız tamdır” ifadelerine yer veren Milletvekili Gökcan, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Ülke olarak nihai hedefimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi  Mustafa Kemal ATATÜRK’ün isabetle belirttiği üzere muasır medeniyet seviyesinin de üzerine çıkmaktır.

Bu çerçevede Liderimiz, Genel Başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği 2023 vizyonu doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bütün plan, proje, eylem ve reformlarımız da bu vizyon üzerine olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle vatan ve millet düşmanlarınca şehit edilen emniyet güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”

Reklam
“Hadi Öldürsene Canikom” Sahnelendi
Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Hadi Öldürsene Canikom” ile Dünya Tiyatro Gününü Kutladı Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), 27 Mart Dünya...
Seçim Güvenliği Toplantısı Vali Dr. İdris Akbıyık Başkanlığında Yapıldı
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık başkanlığında 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili seçim...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den  Akbelen uyarısı: “1 Nisan’dan sonra o karar geri gelebilir”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla mitinginde Akbelen’de Cumhurbaşkanlığı kararıyla geri çekilen kamulaştırma kararına “Seçim öncesi yaratılacak infialden korkup o...
Bodrumlu kadınlardan SESSİZ çocuk istismarı eylemi
Muğla’nın Bodrum ilçesinde kadınlar çocuk istismarlarının yüzde 700 oranında arttığını belirterek sessiz oturma eylemi yaptı. Ellerinde,  Çocuk Sussa Sen Susma...
Barış Saylak tekrar Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevinde iken Milas Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için görevinden istifa eden Barış Saylak  aday...
Mandalinci’den sokak hayvanları için refah sözü
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Madalinci, Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu’nca hazırlanan...
Valilik Bahçesindeki “Ağaçlar Kitap Açtı”
Muğla Bilim ve Sanat Merkezi(BİLSEM) tarafından üçüncüsü yapılan “Ağaçlar Kitap Açtı” etkinliği; bu yıl, Muğla Valiliği himayelerinde düzenlenen “Bir Kitap...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, yarın Muğla’ya geliyor.
  CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 28 Mart Perşembe günü Muğla’ya geliyor. Edinilen bilgilere göre Özel, partisinin düzenleyeceği Muğla’nın Marmaris...
ORHAN ÇAKIRIN ADI PARKA VERİLDİ
Muğla’nın 23. Dönem Belediye Başkanı Orhan Çakır’ın adı Pazaryeri girişindeki parka verildi. Cana yakınlığıyla halkın sevgisini kazanan 23. Dönem Menteşe...
Mandalinci:”1 Nisan’ı iple çekiyoruz”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci seçim çalışmalarına Gündoğan’da düzenlediği miting ile devam etti. Mandalinci, Bodrum’un...
Akbelen’de Kömür için  4 bin yıllık tarihi de yok ettiler
Akbelen’de kömür çıkarmak için doğa katledilirken 4 bin yıllık tarihi eser kalıntılarının da yok edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapıldı....
KAYMAKAM KAYA YETİM AİLELERİYLE İFTARDA BULUŞTU
Muğla’nın  Marmaris Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı; Ramazan ayının 15’ine denk gelen Dünya Yetimler Günü’nde, Marmaris’te yaşayan öksüz ve...
HOLLANDA’DA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETTİ
Avrupa Vasküler Kursu (EVC ) Maastricht, Hollanda’da gerçekleştirildi. Kazandığı burs ile uluslararası eğitimin katılımcıları arasında yer alan Yücelen Hastanesi Kalp...
Çöp Kamyonu alt yola uçtu Şoför yaşamını yitirdi
  Milas – Bodrum karayolu üzerinde bulunan Baharlı Kavşağında meydana gelen kazada çöp kamyonu üst yoldan alt yola uçtu, genç...
CHP’ Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal’dan 100 Proje
  Cumhuriyet Halk Partisi’nin Menteşe Belediye Başkan Adayı Şehir Plancısı Gonca Köksal’ın proje tanıtım toplantısı, Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi...