Berna Kılıç
Dilara Alkaç
$ DOLAR → Alış: 32,14 / Satış: 32,27
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK EKSİĞİ

Metin Cangör
Metin Cangör
  • 28.09.2021
  • TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK EKSİĞİ için yorumlar kapalı
  • 79 kez okundu

 

 

Evet Osmanlı bile son zamanlarında bunu görmüş ve Dünya tarihinin en disiplinli ülkesi olan Prusyalı Generaller davet ederek Ordumuzun disiplinini tamamen değiştirmişler. Bugün hiç şüphesiz belki de dünyanın en disiplinli ordusu Türk ordusudur.

Ama bunu yaparken en önemlisini unutmuşlar kendilerinin disiplini öğrenmeyi…

İşte Türkiye’nin en büyük eksiği bu…

Türkiye bugün gerçek disiplininin %50’sini öğrenmiş olsaydı dünyanın en ileri gelen, sözü dinlenen ve büyük saygı gören ülkesi olurdu.

“Disiplin bütün ahlakların ve tüm dürüstlüklerin babasıdır” Parasından ne sıfırlar atılırdı, ne de halk ekonomik sıkıntı içinde olurdu.

Disiplin bir ülke ve toplum için su ve ekmek kadar önemlidir.  Bunu eski komunistler ve solcular biraz gördüler ama fazlasına kaçtılar ve açık söylemek gerekirse yüzlerine bulaştırdılar.

 

Disiplin insanların her saat, her gün, her hafta yontulmasını sağlayan en önemli faktördür. Bu şekilde toplumlar zenginleşir, refaha ulaşır çünkü diğer disiplinsiz ülkeler verir, disiplinli ülkeler ise alır.

 

Bunun en bariz, açık ve net örneği Almanyadır.  Taş taş üstünde kalmamış, hemen her evden bir ceset

çıkmış olmasına, doğu ve batı olarak ikiye bölünüp, anne ile evlat ayrılmışken disiplinle hepsini yendiler ve bu kadar kısa süre içersinde hem ülkelerini birleştirdiler, hem paralarını dünyanın en sağlam parası yaptılar. Hemde Avrupa Birliğinin sanki Başkanı gibi refah içindeler…

Bu iş sadece ve sadece disiplinle oldu.  Eğer disiplin olmasaydı bugün Almanya borç içinde sürünüyordu.

 

Türkiye gibi dünyanın en güzel coğrafyalarından birine sahip bir ülke eğer disiplin öğrenmiş olsaydı en ufak şüpheniz dahi olmasın Almanyadan çok daha ileri ve refah içinde olurdu.

İster inanın, ister inanmayın dünde, bugünde Türkiye’nin en büyük eksiği disiplindir, başka hiçbir şey değildir.

İnanmıyorsanız başınızı kaldırıp trafiğe bakın yeter…