Berna Kılıç
Dilara Alkaç
$ DOLAR → Alış: 32,14 / Satış: 32,27
€ EURO → Alış: 34,80 / Satış: 34,94

YUNANİSTAN LA PAPAZ OLDUK

Metin Cangör
Metin Cangör
  • 11.08.2021
  • YUNANİSTAN LA PAPAZ OLDUK için yorumlar kapalı
  • 84 kez okundu

 

 

Bugün bir haber vardı “Yunanistan Türklere kapılarını açıyor” diye. Pek inanmadım ama ne olur, ne olmaz sorayım dedim ve Rodos Feribot Gümrüğünü aradım.  Telefona çıkan Yunanlı İngilizce olarak “maalesef bu sene izin yok Türklere açamıyoruz belki seneye” dedi. Telefona çıkan Yunanlı gümrükçü çok samimi şekilde konuştu. Üzgün olduğunu ve siyasetin dostları ayırdığını söyledi. Marmaris’te çok yakın aile dostları varmış.

Türkiye, Avrupa’da ki işçiler hariç bir şekilde izole edildi.Kaş-Meis, Marmaris-Rodos, Bodrum-Kos, Çeşme-Sakız, Kuşadası-Samos, Ayvalık-Midilli gibi yılda Milyonlarca insanı götürüp getiren feribotlar yaklaşık birbuçuk yıldır yatıyor. Sorun asla Pandemi değil, pandemi olsa diğer ülkelere de kapalı olur,  değil  sadece Türklere kapalı.

Bu durumda Türk siyaseti sadece bakıyor ama hiçbir şey yapmıyor veya yapamıyor.Amerikan Silahlı Kuvvetlerinin Yunanistanın Güneydoğusuna yani Türk sınırına yerleşmesi de çok ilginç.Acaba Türkiye’yi tamamen dışlayacak mı Batı dünyası? Öyle görünüyor sanki hazırlık yapılıyor gibi… Sadece Nato’dan çıkarılması bu operasyonun tamamlanması demektir. Görünüş oraya doğru gidiyor…

Burada her fırsatta yazdım Rusya ve Amerika kadim dostturlar asla düşman değillerdir. 2.ci dünya harbi sonrasından beri tamamen taktik rol yapmakta ve bütün dünyada bunu bal gibi yemektedir. Bugüne kadar hiçbir yerde Amerika ve Rusya birbirlerine tek kurşun atmamışlardır.

Türkiye’nin komşusu Yunanistan ile Papaz olması iki tarafa da menfaat sağlamaz, tam tersine iki tarafıda zayıflatır. Bugün artık hiçbir devlet başka devlet topraklarını istila edemez.  En son Falkland adalarını Arjantin istila etmişti arkalarına bakmadan kaçtılar.