Berna Kılıç
Dilara Alkaç
$ DOLAR → Alış: 32,38 / Satış: 32,51
€ EURO → Alış: 34,40 / Satış: 34,54

MİNİ KAMERALAR

Metin Cangör
Metin Cangör
  • 06.07.2021
  • MİNİ KAMERALAR için yorumlar kapalı
  • 89 kez okundu

 

 

Değerli okurlar burada her fırsatta kameraların suç işlemelerini ne kadar yavaşlattığını yazarak sizlerle paylaşmıştım.

Şimdi Almanya’da rozet kadar küçük kameralar var, devamlı sahibinin cep telefonuna yayın yapıyor. Bunu kravat iğnesi gibi de kullanabiliyorlar.

Yani artık kocaman duvara asılı kamera gerekmiyor.

Yüzük, rozet, kravat iğnesi gibi kullanabiliyorsunuz. Kol Saati bile var.

Alman Emniyeti bundan fevkalade memnun. Suç oranlarının en fazla 3 yıl içinde %90 gibi çok büyük oranda azalacağı ve suçluların yakalanacağını ifade ediyorlar.

 

Bana da gösterdiler anlaşılması tam manası ile imkansız. Hem resim, hem sesi anında cep telefonunuza veya telefonlarınıza kayıt yapıyor.  İçinde çok küçük bir pil var ve 3 günde bir defa değiştirilmesi veya şarj edilmesi gerekiyor. Teknoloji uzmanlarının üzerinde çalıştıklarını ve uzaktan şarj edilebilme imkanının en fazla birkaç yıla kadar mümkün olacağını söylediler.

Bluetooth ile uzaktan şarj imkanı bulunmuş şu anda geliştirmek için çalışıyorlarmış. Bu şekilde bilgi verdiler. 

 

Eğer bu şarj işi çözülürse dünyada bir devrim olur. Hiç kimse kanun ve kuralları delemez veya cezasız kalmaz.

Bugün Amerika ve Avrupa’da Emniyetin suçlularla mücadelesinde en büyük etkenlerden biri mini kameralar.  Bazı önemli marka otomobillerde bile gizli sim kartları bulunuyor ve çalındığında hemen yeri belli oluyor.

En başta trafik bu kameralarla çok büyük oranda kontrol altına alınmış durumda. Büyük para cezaları yememek için herkes kurallara uyuyor aksi halde kameralar anında cezayı kesiyor. 

 

Bana gösterdikleri rozet şeklinde mini kamera sanki bir harika, hiç kimsenin kamera olduğunu anlaması mümkün değil. Fevkalade bir açı ile 4-5 metreye kadar seste kayıt yapıyor.

 

Umarım yakında Türkiye’ye de gelir…

 

YAZARIN SON YAZILARI