Berna Kılıç
Dilara Alkaç
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

SALGIN YÖNETİM HATALARI

Metin Cangör
Metin Cangör
  • 22.06.2021
  • SALGIN YÖNETİM HATALARI için yorumlar kapalı
  • 69 kez okundu

 

 

Türkiye aşılamada çok büyük hatalar yaptı, hala da yapıyor. Önce aşı bulamadı ve insanları evlere kapadı. Evlerde Türk insanı ailece yaşadığı için yaşlılar daha çok hastalık kaptılar ve birçoğu da vefat etti. Aşı bulamadıkları için yine bu yasaklarla oynadılar ve en sonunda Pazar gününe kadar indirdiler.

Kapatmaktan başka çare bulamadılar çünkü aşı yoktu…

 

Bu kapatmalardan en çok eziyet çekenler 65+ yaş üzeri vatandaşlar oldu.

Evlere kapandılar, temiz havaya çıkamadılar ve hareketsiz kaldılar. 

Sonra gittiler Çin aşısını bulup getirdiler ve yaşlılara yapmaya başladılar. Bu Çin aşısı dünyanın büyük bir bölümünde kabul edilmiyor. Bugün Avrupa ve Amerika bu aşıyı hiçbir şekilde kabul etmiyor.

Bende oldum ve Avrupa aşı kartıma aşıyı yapan Aile Hekimi tarafından işlettim, ayrıca İngilizce olarak e-nabız’da var. Nerede göstersem gülüyorlar, geçmiyor…

EMA (Avrupa İlaç Ajansı) inceliyor ancak Dünyanın en saygın kuruluşlarının başında gelen ve Almanya’da Salgını kontrol eden Alman Robert Koch Enstitüsü Profesörler Kurulu Çin aşısının dayanıklı bir aşı olmadığını, bulaşı önlemediğini ve 3-4 ay sonra yeniden aşı olmak gerekebileceğini söylediler.

Muhtemelen EMA Çin aşısını bugüne kadar kabul etmediğine göre bundan sonrada kabul etmeyecek olduğu anlaşılıyor. Veya salgın bittikten sonra kabul edecektir.

 

Salgın yönetiminde Almanya ne yaptı biliyor musunuz? Bir defa hürriyeti kısıtlayıcı hiçbir karar almadı. istediğinizi yapabilirsiniz ancak en fazla 2 kişi bir arada bulunabilirsiniz. Bu kurala uymazsanız 23.000 Euro ceza var dedi. Yani 230.000 TL. Bilirsiniz Almanya’da ”idare et abi” yoktur. Ya parayı ödersiniz ya da her 50 Euro için bir gün hapis yatarsınız ve sabıka kaydınız oluşur.  Kim olursanız olun işinizi bile kaybedebilirsiniz.

Tam tersine yaşlılara temiz havaya çıkın ve bol bol hareket edin tavsiyelerinde bulunuldu.

Biz ise evlere hapsettik çünkü tek sebebi bizde aşı olmaması ve zaten sayıları çok az olan yaşlı nüfusu kaybetmek tehlikesi…

Şimdi vaka sayısı 5000 altına düşmedi ama Turizmden gelecek para ağır bastığı için Türkiye açılıyor…

Temmuz ve Ağustosa kadar indik halbuki dünya turizme çoktan başladı. Temmuz-Ağustos turizmde sadece okul çağında çocukları olanların tatil yaptığı zamandır, geri kalan büyük çoğunluk Mayıs sonu, Haziran başladı bile sadece Eylül kaldı.

Bugün Almanya’da sokaklarda maske takılmıyor sadece kapalı yerlere girerken takılıyor. Salgın bitmiş ve her şey eskiye dönmüş durumda.

Biz ise gece 24’ten sonra müzik çalıp çalmamayı tartışıyoruz…!