Berna Kılıç
Dilara Alkaç
$ DOLAR → Alış: 32,24 / Satış: 32,37
€ EURO → Alış: 34,79 / Satış: 34,93

DİNİ İNANÇLAR

Metin Cangör
Metin Cangör
  • 06.02.2020
  • DİNİ İNANÇLAR için yorumlar kapalı
  • 141 kez okundu

DİNİ İNANÇLAR

Sevgili okurlar dini inançlar denildiği zaman akla ilk gelen “körü körüne sorgulamadan inanılan şeyler” olduğudur.  Dini kitaplar dinlerin Anayasalarıdır, bunlar daha sonra uydurmaların yapılmaması için yapılmış ama maalesef bütün dinlerin dışında uydurmalar yine yapılmıştır.

Öyle müslüman adetleri vardır ki, Kuran’da yazmaz ama sanki yazmış gibi inanılır…

Sorgulamadan, körükörüne hangi din olursa olsun inanmak kanımca dindarlık olamaz, olsa olsa cahillik olabilir.

Bugün Japonya’nın %65’i ateist olmuştur. Almanya’nın en az %50’si bilhassa üst düzey kişiler deisttir, yani Allaha inanır ama hiçbir dine inanmaz. Diğer Avrupa ülkelerinde ve Amerika, Australya, Yeni Zelanda’da da çok fazla sayıda deist ve ateist var.

Bu ülkelerin çoğu dini sorguluyor ve bazı konularda bugünkü bilim ile bazı bildirileri karşılaştırıp uygun görmüyor.

Bildirmiş olduğum sadece Müslümanlara ait değil katolikler, ortodokslar ve Protestanlar. Yahudiler ise daha çok Müslümanlar gibi, soru sormadan kayıtsız şartsız inanıyorlar.

Türkiye’de de bazı Profesörler televizyonlarda dinde yazılı olan bazı şeylerin doğru olmadığını bilim yolu ile ispat ediyorlar.

Burada açık ve net gördüğümüz Tevrat, İncil ve Kur’an’ın ekleme ve çıkarılma yapılmaması için Anayasa gibi yazılı olarak yapıldığı ama maalesef bazı insanların bu din kitaplarına, buna rağmen çok sayıda ekleme veya çıkarma yaptıkları gerçeği.

İsrail’de bir din adamı bana anlattı: ”Hz. İsa çarmıha gerilmedi, ona çok benziyen biri çarmıha gerildi. Hz. İsa Magdalena’dan olan oğlu ve kızı ile birlikte Mısıra kaçtı” dedi. O da buna inanıyor ama ispat et derseniz elbette edemiyor. O dedi, bu dedi demeye başlıyor.

Bütün dinler insanların kardeşçe geçinmesi, kavga etmemesi, fakir ve mühtaçlara yardım elini uzatması üzerinedir.

Ama hangi din bunu yerine getiriyor? 

Maalesef hiçbiri…

Üstelik Müslümanlar hala birbirleri ile her fırsatta kavga ediyor…